Weekend compassietraining

Het valt niet altijd mee om mens te zijn. We hebben zo veel verschillende rollen die we allemaal goed willen vervullen. Daarbij komen we obstakels tegen, mensen, situaties, die het ons er niet gemakkelijker op maken. Al doen we nog zo ons best, toch blijken al onze missies niet 100% te slagen. We blijven dan achter met gevoelens van onmacht, of we voelen ons mislukt en soms ook schuldig. In plaats van onszelf op zo’n momenten met begrip en vriendelijk te bejegen, gaan we onszelf bekritiseren en op de kop zitten.

Het helpt om te beseffen dat we niet afgescheiden zijn van anderen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Niemand heeft het permanent voor mekaar. Tekort schieten, of elke vorm van onvermogen maakt onvermijdelijk deel uit van het leven. Ons bewust zijn van die algemeen menselijke conditie verzacht, naar onszelf en naar elkaar.

Dat maakt dat we anders met onszelf en met onze collectief menselijke conditie kunnen leren omgaan. We kunnen oefenen om meer begrip te gaan ontwikkelen voor onszelf en met een vriendelijke milde blik naar onszelf te kijken. We kunnen compassie leren ontwikkelen als bejegeningswijze. We kunnen beginnen bij onszelf en het mooie is dat dit bij wonder vanzelf ook effect heeft op onze relaties en op anderen. Zoals Thich Nhat Hanh het zo mooi verwoordt: “Peace in yourself, peace in the world”.

Dat is wat we gaan oefenen.

Ik opteer voor een retraiteweekendformule omdat je dan tijd hebt voor jezelf, tijd om even uit de gewoontestand te gaan en zo jezelf de mogelijkheid te geven om te verstillen en te verzachten. Ervaring leert dat een retraiteformule daar heel helpend bij is. We kunnen op die manier ook genieten van een energie die we collectief opbouwen.

Praktisch

Het weekend vindt plaats in Jodoigne, in “Les chemins des Roches”. Er zijn vier eenpersoonskamers en verschillende tweepersoonskamers beschikbaar.

Vegetarische maaltijden zijn inbegrepen in de kostprijs. Indien dieetwensen tijdig worden doorgegeven kan daar rekening mee gehouden worden.

Je mag korte lezingen verwachten over dit thema en we zullen verschillende ervaringsoefeningen doen die compassie en een liefdevolle vriendelijke houding stimuleren en voeden. We zullen soms uitwisselen over het thema en we zullen ook een deel van de tijd in stilte doorbrengen.

Data

Vrijdagavond 18 oktober tot zondag 20 oktober 16u30

Kostprijs:

Vroegboekkorting tot eind augustus 2019

Tweepersoonskamer: 290€.

Eenpersoonskamer: 310 €. (er zijn 4 eenpersoonskamers beschikbaar)

Vanaf 1 september 2019:

Tweepersoonskamer: 310€

Eenpersoonskamer (indien nog beschikbaar): 340€

Begeleiding:

Marleen Van den Bosch
http://www.marleen-vandenbosch.be/over

Inschrijven

Via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien je interesse hebt, wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt (max 15 deelnemers). Je bent definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer BE91 7343 0719 6076 op naam van Marleen Van den Bosch met vermelding van je naam en Jodoigne 2019.

Annuleringsvoorwaarden: Tot 2 maand op voorhand krijg je 80% terug van de inschrijvingsprijs. Tussen 2 maanden en 3 weken op voorhand krijg je de helft van het betaalde inschrijvingsbedrag terug . Nadien blijft het volledige bedrag verschuldigd.

More in this category: Retraite: Thuis komen bij jezelf »